ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Υλικά για 4 άτομα
Ρεβίθια 600γρ
100 γρ λιαστές ντομάτες
6-8 πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο
3-4 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο
30 ml ελαιόλαδο
8 κόκκους μαύρο πιπέρι
5 γρ αλάτι (1 κ.γ. )
- Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν με λίγο αλάτι .Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με λίγη σόδα φαγητού,τα ξεπλένουμε επίσης και τα βάζουμε για βράσιμο.
- Βράζουμε καλά τα ρεβίθια ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
- Σ’ ένα ταψάκι βάζουμε τα ρεβίθια, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.
- Βάζουμε 250 ml νερό, σκεπάζουμε το ταψί και φουρνίζουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
- Μόλις βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου