Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΡΕΒΙΘΙΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ

 ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Υλικά για 4 άτομα 
revithia_liasti

 Ρεβίθια 600γρ

100 γρ λιαστές ντομάτες

6-8 πράσινες ελιές γεμιστές με αμύγδαλο

3-4 γρ μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 ml ελαιόλαδο

8 κόκκους μαύρο πιπέρι

5 γρ αλάτι (1 κ.γ. )


  1. Βάζουμε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν με λίγο αλάτι .Το πρωί τα ξεπλένουμε και τα τρίβουμε με λίγη σόδα φαγητού,τα ξεπλένουμε επίσης και τα βάζουμε για βράσιμο.
  2. Βράζουμε καλά τα ρεβίθια ξαφρίζοντας κατά διαστήματα.
  3. Σ’ ένα ταψάκι βάζουμε τα ρεβίθια, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες, προσθέτουμε το πιπέρι , το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μ’ ένα κουτάλι.
  4. Βάζουμε 250 ml νερό, σκεπάζουμε το ταψί και φουρνίζουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά.
  5. Μόλις βγει από το φούρνο, ρίχνουμε το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου