ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΜΕ ΑΠΑΚΙ Η ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ
Υλικά για 4-6 άτομα
100 γρ. απάκι ή καπνιστό ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια
2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες
1½ λίτρο ζωμός λαχανικών
1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
αλάτι
80 ml ελαιόλαδο
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε και το απάκι και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια, ανακατεύετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, και αποσύρετε από τη φωτιά.
- Αδειάζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί, αλατίζετε, ρίχνετε το θυμάρι και περιχύνετε με τον ζωμό. Ανακατεύετε και ψήνετε το φαγητό για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τα φασόλια και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
- Στο τέλος του ψησίματος πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου