Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΦΑΣΟΛΙΑ ΧΑΝΤΡΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

 ΜΕ ΑΠΑΚΙ Η ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

Φασόλια χάντρες στο φούρνο με απάκι ή καπνιστό ψαρονέφρι
Υλικά για 4-6 άτομα

1 συσκευασία φασόλια χάντρες Μπάρμπα Στάθης (450 γρ.)

100 γρ. απάκι ή καπνιστό ψαρονέφρι σε μικρά κομμάτια

2 πιπεριές κέρατο κομμένες σε λωρίδες

2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης

1½ λίτρο ζωμός λαχανικών

1 κ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο

1 κ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης

αλάτι

80 ml ελαιόλαδο


  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C. Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε και το απάκι και τα σοτάρετε για 1-2 λεπτά. Προσθέτετε τα φασόλια, ανακατεύετε και σοτάρετε για 3-4 λεπτά, και αποσύρετε από τη φωτιά.
  2. Αδειάζετε το μείγμα της κατσαρόλας σε ένα ταψί, αλατίζετε, ρίχνετε το θυμάρι και περιχύνετε με τον ζωμό. Ανακατεύετε και ψήνετε το φαγητό για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να γίνει. Ενδιάμεσα ανακατεύετε τα φασόλια και, αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό.
  3. Στο τέλος του ψησίματος πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου