Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μεθυσμένα φασόλια φούρνου..

Αυτή η συνταγή, είναι άκρως “μαμαδίστικη”, αφού θυμίζει γεύσεις των παιδικών μας χρόνων, η οποία είναι όμως λίγο “πειραγμένη” για να συμβαδίζει με τις γεύσεις της εποχής.
Συνταγή: Μεθυσμένα φασόλια φούρνου
Υλικά 
500γρ Φασόλια μέτρια 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 καρότα κομμένα σε κύβους ή ροδέλες
2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλόκομμένα
1 σάλτσα Τομάτα
1 σφηνάκι τσίπουρο
Αλάτι-Πιπέρι  
2 σκελιδες σκόρδο 
1 κουτ. γλ. Καπνιστή Πάπρικα 
Έξτρα παρθένο Αγουρέλαιο για το τελείωμα του πιάτου 
 Εκτέλεση 
Μουλιάζουμε τα φασόλια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ και τα βράζουμε περίπου για 40 λεπτά σε αλατισμένο νερό (κρατάμε λίγο από το νερό όταν τα σουρώσουμε). Έπειτα, τα βάζουμε σε ένα ταψί ή σε πήλινο σκεύος και τρίβουμε από πάνω αλάτι με σκόρδο, το οποίο αφήνουμε να λιώσει επάνω στα ζεστά όσπρια για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε το ξερό κρεμμύδι, τα καρότα, τη σάλτσα Τομάτα Τσίπουρο και την καπνιστή πάπρικα, καθώς και λίγο από το νερό που έχουμε φυλάξει. Τα ανακατεύουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα περίπου για 30 λεπτά. Στα τελευταία 5 λεπτά του ψησίματος, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσινο κρεμμυδάκι, ενώ πριν σερβίρουμε το πιάτο μας το περιχύνουμε με λίγο αγουρέλαιο, το οποίο κάνει πραγματικά τη διαφορά!

Wise Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου