Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Τι πρέπει να περιέχει το ψυγειάκι της παραλίας;


 NowDoctor.gr


Η ώρα της παραλίας έχει ήδη φτάσει και εν μέσω οικονομικής κρίσης είναι ιδιαιτέρως ακριβή η κατανάλωση τροφίμων και ποτών από την καντίνα, την καφετέρια ή το εστιατόριο της παραλίας. Είναι ευκαιρία λοιπόν να στραφούμε σε σπιτικές λύσεις που είναι άλλωστε ποιο υγιεινές και κοστίζουν λιγότερο! Γι αυτό και όλο ποιο συχνά στην παραλία κάνουν την εμφάνιση τους τα «ψυγεία της παραλίας».
Στην οργάνωση του ψυγείου της παραλίας λοιπόν πρέπει να λαμβάνει κανείς υπόψιν του τα εξής:
α) Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε ευπαθή τρόφιμα όπως είναι τα αλλαντικά γιατί αποτελούν ιδανικό υπόστρωμα για ανάπτυξη μικροοργανισμών. Έτσι, μπορούμε να φτιάξουμε κρύα σάντουιτς ή τοστ που να περιέχουν μόνο τυρί και λαχανικά (τομάτα, μαρούλι).
β) Φροντίζουμε να έχουμε αρκετά μπουκάλια νερό μαζί μας ώστε να ενυδατώνουμε τον οργανισμό μας και αποφεύγουμε τα καφεϊνούχα ροφήματα διότι προκαλούν αφυδάτωση. Για τον ίδιο λόγο πρέπει να αποφεύγουμε και τα αλκοολούχα ποτά. Στη θέση τους μέσα στο ψυγειάκι μπορούμε να έχουμε χυμούς φρούτων (ακόμα και έτοιμους) καθώς και μπύρες χωρίς αλκοόλ. Μία επίσης έξυπνη λύση που εφοδιάζει τον οργανισμό μας με πληθώρα αντιοξειδωτικών είναι να έχουμε μαζί μας παγωμένο τσάι.
Στο ψυγειάκι μας επίσης μπορούμε να έχουμε φρούτα που καθαρίζονται εύκολα και δεν έχουν κουκούτσια όπως η μπανάνα ώστε να μπορούν να καταναλωθούν εύκολα στην παραλία καθώς επίσης και κρακεράκια ή μπάρες δημητριακών. Τέλος, μία ακόμη πιο δροσιστική λύση είναι τα παγωτά γρανίτα ή σορμπέ που και λίγες θερμίδες έχουν και γευστικά είναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου