Τρίτη 19 Απριλίου 2016

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ

    ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ΠΗΓΗ

                                                

    Εκτέλεση

    Ζυμώνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα, το νερό, το προζύμι, στην 1η ταχύτητα για 30 λεπτά. Κατόπιν στην ίδια ταχύτητα για άλλα 30 λεπτά, ρίχνοντας το λιωμένο βούτυρο σιγά-σιγά.
    Με το που το απορροφήσει, ρίχνουμε την μαγιά και προς το τέλος του ζυμώματος ρίχνουμε όλα τα αρωματικά.
    Η θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι πάνω από 31°C-33°C.
    Ξεκουράζουμε τη ζύμη σε λεκάνη σκεπασμένη με νάιλον στην στόφα για 23-30 λεπτά.
    Κόβουμε 500 γρ. πλάθουμε, τοποθετούμε σε λαμαρίνα, στοφάρουμε για 45-50 λεπτά. Αλείφουμε με αυγό και φουρνίζουμε σε τελαρωτό στους 130°C ή σε περιστροφικό στους 165-170°C για 35-40 λεπτά.
  •                                                                            Υλικά 



  • 900 γρ Super Αμερικής
    5 γρ. αλάτι
    350 γρ. ζάχαρη
    250 γρ. βούτυρο γάλακτος
    5 αυγά
    100 γρ. γάλα
    100-150 γρ. νερό
    30 γρ. μαχλέπι
    3 γρ. μαστίχα
    Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
    2 γρ. βανίλια
    20 γρ. χρυσή μαγιά
    Προζύμι
    100 γρ. αλεύρι Super Αμερικής
    80 γρ. χρυσή μαγιά
    100 γρ. νερό
    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά στην 1η ταχύτητα και 4-5 λεπτά στην 2η ταχύτητα. Τοποθετούμε σε λεκάνη σκεπασμένη στη στόφα για 30-40 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου