Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Πουρές σελινόριζας

Πουρές σελινόριζας, συνταγή του chef Michel Guérard (γ. 1933), Γάλλος σεφ, συγγραφέας και ένας από τους ιδρυτές της nouvelle cuisine και της cuisine minceur.
O πουρές σελινόριζας συνοδεύει εξαιρετικά κρέατα που έχουν σιγοβράσει στην κατσαρόλα, ψητό κοτόπουλο ή και φτερωτό κυνήγι. Προσθέτωντας λίγο ρύζι, βοηθάμε τον πουρέ να έχει ωραία κρεμώδη υφή χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η γεύση της σελινόριζας.
Συνταγή για 4 πιάτα
350g σελινόριζα
½ λίτρο γάλα
½ φλυτζάνι ρύζι
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κύβους.
Την τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα.
Αλατοπιπερώνουμε.
Μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το ρύζι και ανακατώνουμε για ένα λεπτό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 20 λεπτά.
Μόλις το ρύζι και η σελινόριζα είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και κρατάμε το υγρό τους.
Βάζουμε τη σελινόριζα με το ρύζι σ’ ένα μπλέντερ και μαζί μ’ ένα κουτάλι της σούπας κρέμα γάλακτος, τα γυρνάμε για 2-3 λεπτά καθώς προσθέτουμε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος.
Αν χρειάζεται αραίωμα, προσθέτουμε λίγο υγρό από το βράσιμο και το γυρνάμε για άλλο ένα λεπτό.
Αν δε θα το σερβίρετε αμέσως, κρατείστε το σ’ ένα μπαιν μαρί ή ξαναζεστάνετέ το σε πολύ χαμηλή φωτιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου