Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΛΙΩΤΙΚΟΙ ΚΕΦΤΕΔΕΣ



Το τηγάνισμα αν και δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να τρώγονται τα λαχανικά , τους δίνει σίγουρα μια άλλη γευστική διάσταση. αν υπάρχει κέφι για νόστιμους πειραματισμούς προσθέστε στη βασική συνταγή τα υλικά που προτιμάτε και σερβίρετε τους αλλιώτικους αυτούς κεφτέδες με ενα νόστιμο dip και μια πράσινη σαλάτα.
ΥΛΙΚΑ 200 γρ ψίχα ψωμιού ψιλά τριμμένη(μπορεί να είναι και ολικής αλέσεως)
3 κουταλιές της σούπας λάδι
2 αυγά χτυπημένα
αλάτι και πιπέρι
αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ανακατέψτε τα αυγά με την ψίχα και αφήστε τα να πιουν. Προσθέστε το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και έναν από τους παρακάτω συνδυασμούς.
1) 100 γρ κολοκύθι τριμμένο
100 γρ ζαμπόν ψιλοκομμένο
2) 100 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο και βρασμένο για 5 λεπτά 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3) 100 γρ πιπεριές διάφορα χρώματα
100 γραμμάρια τυρί τριμμένο
1 κουτάλι τσαγιού πάπρικα.
Όταν ανακατευτεί η ζύμη για τους κεφτέδες δοκιμάστε λίγο, διορθώστε τη γεύση αν χρειάζεται και προσθέστε λίγη ψίχα ψωμιού αν η ζύμη είναι πολύ χαλαρή. σχηματίστε κεφτέδες, αλευρώστε τους και τηγανίστε τους σε φριτέζα η βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι 190βαθ. μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τους κεφτέδες να στραγγίσουν καλά στεγνώστε τους για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας...

Μαρμελάδα Λωτού με μαύρη ζάχαρη και Grand Marnier !!



Υλικα
 4 λωτούς γινωμένους
1 μήλο γλυκό και μαλακό 
 χυμό μισού λεμονιού
2 ξυλαράκια κανέλλας
 300 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη 
50 ml λικέρ Grand Marnier.
 Αφού  καθαρίσουμε τους λωτούς και το μήλο , τα περνάμε από το μπλέντερ να γίνουν  μικρά κομματάκια. Το μίγμα μας το βάζουμε σε κατσαρόλα και το σιγοβράζουμε με μέχρι να πήξει. κατά τη διάρκεια του βρασμού ξαφρίζουμε και στο τέλος του βγάζουμε τα ξυλαράκια της κανέλας και προσθέτουμε στο μείγμα το λικέρ ! Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα βάζα !!

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδα 

Βάζουμε τα βάζα χωρίς το καπάκι στο φούρνο μικροκυμάτων στο 800 για 1 λεπτό και αμέσως γεμίζουμε με την ζεστή μαρμελάδα ,βάζουμε το καπάκι και αφήνουμε ανάποδα το βάζω μέχρι να κρυώσει καλά !!

Καλή Επιτυχία !!