Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Δροσερό γλυκάκι με τσουρέκι που περίσσεψε

Τις μέρες του Πάσχα, κάθε σπίτι γεμίζει από λογιών λογιών τσουρέκια. Όσα και να καταναλώσουμε, όλο και κάποια από αυτά θα τα βλέπουμε να μπαγιατεύουν καθώς περνούν οι μέρες. Τους χαλεπούς αυτούς καιρούς, δεν πετάμε τίποτα στα σκουπίδια. Με λίγη φαντασία και φυσικά το τσουρεκάκι που περίσσεψε, δημιουργούμε ένα νέο και φρέσκο γλυκό που θα δροσίσει και θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.
6 φέτες τσουρέκι τριμμένο στο μούλτι  (όχι σκόνη)
2 κούπες φράουλες κομμένες
1 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. λικέρ
1 συσκευασία μους σοκολάτας + το γάλα που χρειάζεται όπως αναγράφεται στο κουτί
1 κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια
1 κ.σ. ηλιέλαιο
10 φράουλες για γαρνιτούρα
Φτιάχνουμε τη μους σοκολάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το ηλιέλαιο. Ανακατεύουμε απαλά ώστε να έχουμε μια λεία σοκολάτα. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα κολονάτο ποτήρι και βάζουμε στον πάτο λίγο απ’ το τριμμένο τσουρέκι. Προσθέτουμε μερικά κομμάτια φράουλας και καλύπτουμε με τη μους σοκολάτας. Τέλος, περιχύνουμε λίγη απ’ τη λιωμένη κουβερτούρα. Διακοσμούμε με μια ολόκληρη φράουλα.
Η συνταγή βγάζει περίπου 8 ποτήρια.
Tip: Αν δεν έχετε ψηλά κολονάτα ποτήρια, σερβίρετε το γλυκό σε μικρά γυάλινα μπολάκια.
ΑΠΟ..... olastifora

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου