Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Σπιτική συνταγή για βιταμίνες. Zελεδάκια (για μικρούς και μεγάλους)


vit-c-gummies-plainΕάν δυσκολεύεστε να πείσετε τα παιδιά σας να καταναλώσουν φρούτα και έτσι να πάρουν τις απαραίτητες βιταμίνες για την ανάπτυξή τους , αυτή είναι μια συνταγή που συνδυάζει τις βιταμίνες με το αγαπημένο τους σνακ  (ζελεδάκια καραμέλες).
Βασικό συστατικό της συνταγής αυτής είναι η ζελατίνη, ένα φυσικό προϊόν που εξάγεται από το δέρμα και τα οστά των ζώων, και περιέχει κολλαγόνο που ενισχύει την ελαστικότητα του δέρματος , καθώς και πρωτεΐνη που ενισχύει τα μαλλιά και τα νύχια.
Φυσικά, υπάρχει και ζελατίνη (ή πηκτίνη) φυτικής προέλευσης, το γνωστό αγάρ-αγάρ που πωλείται σε καταστήματα πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, σε καταστήματα βιολογικών προϊόντων ή σε μεγάλα μπαχαράδικα. Έχει ακριβώς τις ίδιες ιδιότητες και δυνατότητες με τη ζελατίνη ζωικής προέλευσης αλλά προέρχεται από κυρίως ή αποκλειστικά από λευκά φύκια και είναι ένα αρκετά ακριβό μπαχαρικό. Τα υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη νόστιμη και βιταμινούχα συνταγή για μικρούς και μεγάλους είναι τα παρακάτω :
Υλικά
8 κουταλάκια του γλυκού βιολογική ζελατίνη σε σκόνη
½ κούπα φρεσκοστυμμένος χυμός μανταρινιού (σουρωμένος –χωρίς ίνες)
2 κουταλιές της σούπας μέλι (βιολογικό ή καλής ποιότητας)
Προαιρετικά :
1/2 κουταλάκι του γλυκού υγρή βιταμίνη της επιλογής σας (από το φαρμακείο)

IMG_7426Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά ,ανακατεύοντας παράλληλα, το χυμό, τη ζελατίνη και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
2. Συνεχίζετε να ζεσταίνετε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζελατίνη. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν πρέπει να βράσει το μείγμα. Το αποτέλεσμα θα είναι λίγο πηκτό σαν σιρόπι.
3. Αποσύρετε από τη φωτιά και αν χρησιμοποιήσετε βιταμίνες , τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να τις προσθέσετε , για να μην χαθούν τα πολύτιμα συστατικά.
4. Τοποθετείτε σε παγοθήκες με γρήγορες κινήσεις για να μην πήξει το μείγμα και τις βάζετε στο ψυγείο για να σκληρύνουν περίπου 10 λεπτάκια .
5. Βγάζετε και σερβίρετε!

Συμβουλή
Σιγουρευτείτε ότι η ζελατίνη είναι βιολογική και καλής ποιότητας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι χυμό θέλετε, εκτός από ανανά που έχει την ιδιότητα να μην πήζει τη ζελατίνη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου