Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Θαυματουργά αμύγδαλα



Όπως όλοι ξέρουμε η σημερινή διατροφή του δυτικού κόσμου δεν είναι και η καλύτερη. Δυστυχώς ο τρόπος ζωής μας, μας έκανε να ξεχάσουμε τι είναι πραγματικά καλό για την υγεία μας και για την διατήρηση της καλής κατάστασης του  οργανισμού μας.
Υπάρχει άραγε κάποιο αποτελεσματικό, ίσως θαυματουργό προϊόν το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει στη καλή λειτουργία του οργανισμού; Υπάρχει και ονομάζεται «αμύγδαλο». Το αμύγδαλο είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Ε, Β1, Β2, Β6,  Β17 και ιχνοστοιχεία. Η βιταμίνη Β17 είναι η παλιά ονομασία της αμυγδαλίνης και  είναι το πικρό συστατικό των αμυγδάλων.
Όπως γνωρίζουμε, ο άνθρωπος έχει 4 βασικές γεύσεις, την αλμυρή, τη ξινή, την πικρή και τη γλυκιά. Συνήθως όμως αποκλείουμε από την καθημερινή μας διατροφή και τις τέσσερις γεύσεις και επιλέγουμε τις ή ξινή-γλυκιά ή αλμυρή-γλυκιά. Η πικρή γεύση έχει αντικατασταθεί εντελώς, και έτσι έχει χαθεί η ισορροπία των γεύσεων, η οποία σύμφωνα με τον Ιπποκράτη είναι απαραίτητη για έναν υγιή οργανισμό. Το να τρώμε αμύγδαλα καθημερινά (μια χούφτα, ίσως συνοδευόμενα από μέλι) συμβάλλει στην καλή λειτουργία και τόνωση του οργανισμού.

Ναταλια Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου