Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΥΡΟΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

ΥΛΙΚΑ
1700 γρ ψαρονέφρι χοιρινό
70 γρ βούτυρο φρέσκο λιωμένο
50 γρ κομπόστα ροδάκινο η ανανά
1 τεμ. αυγό
1/4 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο μαιδανο ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο κολιανδρο ψιλοκομμένο
1/4 μάτσο εστραγκόν ψιλοκομμένο
100 γρ κρέμα γάλακτος
50 γρ γραβιέρα τριμμένη
50 γρ μπράντι
150 γρ καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τα φιλετάκια από το λίπος και τα νεύρα.Τα σκίζετε στο μάκρος,χωρίς να ξεχωρίσουν τα κομμάτια μεταξύ τους,τα αλατοπιπερώνετε και τα γεμίζετε με τη γέμιση.
Τα δένετε με σπαγγο και τα σοτάρετε με βούτυρο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τα αποψηνετε στο φούρνο(να μην στεγνώσουν),αφαιρείτε το σπαγγο,τα κόβετε σε φέτες και τα σερβίρετε με πουρέ η σοτέ λαχανικά....
ΓΕΜΙΣΗ
Σε μπολ,προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το μισό βούτυρο(η κομπόστα πολτοποιημένη)
Ανακατεύετε μέχρι να γίνουν σαν μια αραιή ζύμη και κατόπιν γεμίζετε τα φιλετάκια...

ΜΠΕΚΡΙ ΜΕΖΕ

ΥΛΙΚΑ
400 γρ κοτόπουλο φιλέτο
400 γρ χοιρινό κιλότο
400 γρ κεφτεδακια
400 γρ συκώτι μόσχου
400 γρ μοσχάρι κιλότο η φιλέτο
400 γρ λουκάνικο χωριάτικο
1/2 κρεμμύδι μέτριο
Απο 2 λεμόνια το χυμό
200 γρ κρασί άσπρο αρετσίνωτο
50 γρ μουστάρδα πικάντικη
2 τεμ βοδινού ζωμού
50 γρ αλεύρι για κεφτεδακια
100 γρ βούτυρο μαγειρικό
αλάτι πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε και κόβετε όλα τα κρεατικα σε ζάρια(15 γρ).
το ίδιο περίπου μέγεθος πρέπει να έχουν και τα κεφτεδακια.Αλευρώνετε τα κεφτεδακια και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι.Κατόπιν τα βγάζετε,και στο ίδιο λάδι ροδοκοκκινίζετε όλα τα κρεατικα.Στραγγίζετε το τηγανολαδο και προσθέτετε το βούτυρο,το κρεμμύδι και το σκόρδο.Τα ελαφρομαραινετε,σβήνετε με το κρασί,προσθέτετε το χυμό λεμονιού,μουστάρδα,και ζωμούς,επίσης προσθέτετε 1/2 ποτήρι νερό.Τα αφήνετε όλα μαζί να πάρουν μια βράση,τα αδειαζετε από το τηγάνι σε πυρέξ η ατομικό πήλινο,και σερβίρετε....

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΑΛΜΥΡΑ

ΥΛΙΚΑ
100 γρ τυρί Φιλαδέλφεια
100 γρ φέτα
100 γρ ανθότυρο
100 γρ μανούρι
2 κουταλιές σούπας κρέμα γάλακτος(40 γρ)
ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
κάρυ,πάπρικα,αρωματικά φυτά,κοπανισμένοι κοκοι πράσινου πιπεριού,πράσινη πιπεριά,άνηθος,μαϊντανός ψιλοκομμένος.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κτυπάμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος στο μπλέντερ.Τ' αφήνουμε 1 ώρα να σφίξουν στο ψυγείο,τα πλάθουμε σε 25 μπαλάκια και τα κυλάμε σ' οποίο γαρνίρισμα θέλουμε.Τα διατηρούμε στο ψυγείο...

ΣΠΡΙΝΓΚ ΡΟΛΣ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
ΖΥΜΗ
285 γρ αλεύρι
6 κουτ.σουπ.νερό
1 αυγό κτυπημένου
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
Περνάμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι από ψιλή σήτα.Κτυπάμε το αυγού με το νερό,το προσθέτουμε στο αλεύρι και ζυμώνουμε καλά για να έχουμε μια λεία ζύμη.Τη χωρίζουμε σε 48 μπαλάκια,μεγέθους ενός μεγάλου φουντουκιού και τ' ανοίγουμε σε φύλα των 10 εκ.Τα σκεπάζουμε με βρεγμένη πετσέτα έως την ώρα που θα τα φτιάξουμε.
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το ζυμάρι με έτοιμο φύλλο μπακλαβά,βάζοντας για κάθε σπρινγκ ρολ 2 φύλλα 15χ15..
ΓΕΜΙΣΗ
100 γρ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100 γρ καρότα κομμένα σε σπιρτόξυλα
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
250 γρ φασόλια φρέσκα κομμένα διαγωνίως
250 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
100 γρ κόκκινη η πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
100 βλαστάρια σόγιας
300 γρ λάχανο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας καλαμποκέλαιο
6 κουταλιές σούπας σόγια σως
αλάτι πιπέρι
λίγο καγιεν
καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα(Προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μαραίνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι για 2-3 λεπτά ,έως ότου μαλακώσουν.Προσθέτουμε τα φασόλια,τα καρότα και ψήνουμε για 5 λεπτά.Μέτα προσθέτουμε τα μανιτάρια,τις πιπεριές,τα βλαστάρια και τα ψήνουμε για 7-10 λεπτά και τέλος το λάχανο και τη σόγια σως.Όταν μαλακώσουν τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι,πιπέρι και καγιεν.Τ' αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε φύλλο και το τυλίγουμε σε σχήμα πούρου πιέζοντας ελαφρά τις δυο άκρες.Τηγανίζουμε τα σπρινγκ Ρολς σε λάδι .Επίσης μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο .Συνοδεύονται από μια γλυκόξινη πικάντικη σάλτσα...