Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ

ΥΛΙΚΑ
50 γρ λευκά κρεμμύδια
χυμό από 1 λεμόνι
200 γρ ασπρισμένα αμύγδαλα.
400 γρ μικρά αγγουρακια χωρίς τα σπόρια τους
6 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς την κόρα
1 κουτ.μηλοξιδο
2 κουτ. μαγιονέζα
1 μικρο πεπόνι
100 γρ φέτα
λιγη κάππαρη...
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Κόβετε τα κρεμμυδάκια σε φέτες λεπτές και τα βάζετε για μερικές ώρες μέσα σε παγωμένο νερό, οπού θα έχετε στάξει το χυμό του λεμονιού. Βάζετε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ μαζί με τα αγγουρακια,το ψωμί του τοστ,τα κρεμμυδάκια,το ξίδι και μερικά παγάκια. Ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, όσο το δυνατόν περισσότερο. Προσθέτετε ανακατεύοντας τη μαγιονέζα και μερικά παγάκια. Αλατίζετε και τρίβετε από πάνω με το μύλο λίγο λευκό πιπέρι. Βάζετε τη σούπα στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Χρησιμοποιώντας το ειδικό εργαλείο(μαχαίρι parisien) αφαιρείτε μπαλίτσες από το πεπόνι και κόβετε τη φέτα σε κυβακια αναλόγου μεγέθους με τις μπαλίτσες. Σερβίρετε τη σούπα πολύ παγωμένη, γαρνίροντας με φέτα, πεπόνι, κάπαρη και μερικά μικρά παγάκια...