Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΤΑΜΠΟΥΛΕ


Ταμπουλέ
ΥΛΙΚΑ
Σ' ένα μπολ βάζετε 100 γρ πλιγούρι να φουσκώσει σε λίγο κρύο νερό
Πλένετε 2 ματσάκια μαϊντανό 1 ντομάτα 1 αγγουράκι.
Ενα ματσάκι δυόσμο και κρεμυδάκια φρέσκα, τα στραγγίζετε και τα κόβετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουρώνετε το πλιγούρι με τα χέρια, το βάζετε σε μια σαλατιέρα και βάζετε αλάτι, πιπέρι, τον χυμό μισού λεμονιού, αγνό παρθένο ελαιόλαδο ανακατεύοντας σιγά σιγά.

Προσθέτετε τα κομμένα λαχανικά, τον υπόλοιπο χυμό τυ λεμονιού και μια μεγάλη ντομάτα κομμένη κομμάτια.

Συνοδεύετε με ψωμί και φύλλα μαρουλιού φρεσκοπλυμένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου