Σάββατο 14 Μαΐου 2011

ΦΙΛΕ ΜΙΝΙΟΝ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΑΔΕΡΑΣ

650 ΓΡ Βοδινό φιλέτο ..6 κουταλιές σούπας κρασί τύπου Μαδέρα(κόκκινο ΣΕΚ) 5 φέτες από ψωμί φόρμας η τοστ 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μαργαρίνη ..2 μέτριες ντομάτες 150 γρ .μανιτάρια..1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα Γάλακτος ...αλάτι πιπέρι..ΟΔΗΓΙΕΣ1)Χωρίζετε το κρέας σε 5 χονδρά φιλέτα, τα δένετε με κλωστή για να διατηρηθούν στρογγυλά και τα ραντίζετε  με τις 6 κουταλιές κρασί.Αφήνετε να μαριναρισθουν επί 2 ώρες.2)Κόβετε τις φέτες ψωμιού με <κουπ-πατ>στη διάμετρό που έχουν τα φιλέτα και τις τηγανίζετε με λίγη μαργαρίνη.3)Ζεσταίνετε σε τηγάνι την υπόλοιπη μαργαρίνη και σοτάρεται τα φιλέτα, σε δυνατή φωτιά, επί 4 λεπτά περίπου,γυρίζοντας τα μια φορά.Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα διατηρείτε ζεστά.4)περνάτε τις ντομάτες από τον μύλο των χόρτων.Κόβετε τα μανιτάρια σε φετακια εκτός από 5 τεμάχια.5)Ρίχνετε στο τηγάνι το κρασί από τα φιλέτα και την περασμένη από το μύλο ντομάτα και βράζετε τη σάλτσα μερικά λεπτά.6)Προσθέτετε στην σάλτσα τα μανιτάρια και τα βράζετε επί 5 περίπου λεπτά.7)Ρίχνετε αλάτι ,πιπέρι και τηνκρεμα γάλακτος και βράζετε τη σάλτσα επί 3 ακόμη λεπτά.8)Βάζετε τα φιλέτα επάνω στα τηγανισμένα φετακια ψωμιού και περιχύνετε τη σάλτσα βάζοντας ένα μανιτάρι ολόκληρο επάνω σε κάθε φιλέτο.9)Σερβίρετε με φασολάκια σοτέ και με πατάτες ντουσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου