Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΡΟΛΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΜΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ..3 μελιτζάνες κομμένες σε λεπτές μακρόστενες φέτες ..20 κομμάτια  λιαστής τομάτας 20 φέτες γκούντα ..ηλιέλαιο για τηγάνισμα 4 φρέσκα κρεμμυδάκια..φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό αλάτι ..φρεσκοτριμμενο πιπέρι λίγο φρέσκο θυμάρι.ΕΚΤΕΛΕΣΗ.....Πλένετε καλά τις μελιτζάνες και μένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε σε λεπτές μακρόστενες φέτες.Ζεσταίνετε καλά ένα τηγάνι γριλιερα,στο οποίο προσθέτετε λίγο ηλιέλαιο.Τηγανίζετε σε δυνατή φωτιά τις φέτες από τις μελιτζάνες και από τις δυο πλευρές και στη συνέχεια τις τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει τα λιπαρά.Κόβετε το πράσινο κομμάτι από τα φρέσκα κρεμμυδάκια,το πλένετε καλά και τα ζεματίζετε σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά.Στη συνέχεια ,τα σουρώνετε και τα περιχύνετε με άφθονο κρύο νερό.Απλώνετε τις φέτες μελιτζάνας σε ένα πάγκο,τοποθετώντας σε κάθε φέτα από μια λιαστή τομάτα.μια φέτα γκούντα και πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό,αλάτι,φρεσκοτριμμενο πιπέρι και λίγο θυμάρι.Τις τυλίγεται σφιχτά,φτιάχνοντας μικρά ρολά και τα δένετε με το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια ,τα οποία έχετε ζεματίσει.Κατόπιν,τα ψήνετε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθ.για 2 λεπτά ίσα  ίσα  να λιώσει το τυρί.Σερβίρετε τα ρολά σκέτα για μπουφέ η με λίγη σάλτσα τομάτας σε ατομικά πιάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου