Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ (Ντονατς)

ΥΛΙΚΑ                                                                                                                                                             4 1/3 κου.τσαγιού αλεύρι  ,   1/2 κουταλ. γλυκού κανελλα ,  2 κουταλ.γλυκού Μπέγκιν,  1κουταλ.γλυκού μαγειρική σόδα  , 3/4 κουταλ.γλυκού αλάτι , 3 αυγά ,  1 1/4 κου.τσαγιού ζάχαρη                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          2 κουταλ.σούπας βούτυρο λιωμένο, 1 κουπ. τσαγιού γιαούρτι, καλαμποκέλαιο  για τηγάνισμα,                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        ζάχαρη άχνη                                                                                                                                                     ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ                                                                                                                              Ανακατέψτε το αλεύρι ,την κανελλα,το Μπέγκιν,τη σόδα και το αλάτι.Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά, μέχρι να πάρουν ωχρό χρώμα .Σταδιακά ρίξτε τη ζάχαρη χτυπώντας. Προσθέσετε το λιωμένο βούτυρο και το γιαούρτι και μετά το μείγμα με το αλεύρι και χτυπήστε καλά.Σκεπάστε για 1 ώρα .Ρίξτε τη ζύμη σε αλευρωμενη επιφάνεια και κόψτε την με ένα αλευρωμενο κόφτη των ντονατς(κουπατ)αφού πρώτα την ανοίξετε σε ένα λεπτό φύλο. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε λάδι.Ρίχνετε μέσα  προσεκτικά τα ντονατς και τα αφήνετε να ψηθούν για 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν σε όλες τις πλευρές.Βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και στραγγίζετε πάνω σε χαρτοπετσέτα. τους πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.