Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Γαριδες του ψαρα


ΥΛΙΚΑ¨¨6 τεμ γαριδες ν 1 φρεσκιες .¨ Απο 50 γρ γραβιερα κασερι φετα γκουντα. 2 αυγα. 8 τοματες τσερι 100 γρ κρεμα γαλακτος καπαρι 4 τεμ. 2 γρ πιπερι λευκο .20 γρ κονιακ μαιδανο ψιλοκομενο 30 γρ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Καθαριζουμε της γαριδες απο το κελυφος αφηνοντας την ουρα.

κατοπιν τις σοταρουμε ελαφρια στο τηγανι και της σβηνουμε με το κονιακ.

Τριβουμε τα τυρια σε χοντρο τριφτη και χτυπαμε τα αυγα με την κρεμα
τοποθετουμε της γαριδες σε πιρεξ και της περιχυνουμε με το μειγμα της κρεμας .Προσθετουμε τα υπολοιπα υλικα με τα ντοματακια κομμενα στην μεση και ψηνουμε στους 180 βαθ. Για 20 λεπτα.

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Μικρα μυστικα της κουζινας..

ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΩΜΙΕΡΑ Την ψωμιερα να την σκουπιζετε μια φορα την ευδομαδα με ενα πανι βρεγμενο με ξιδι. Δεν αφηνει το ψωμι να μουχλιασει..

Μικρα μυστικα της κουζινας...

ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΓΛΥΚΑ Για να διατηρησετε τραγανα τα κουλουρακια,τα μπισκοτα η διαφορα γλυκα απο ζυμη,μπορειτε να τα βαλετε σε ενα κουτι αλουμινενιο μαζι με ενα μηλο.

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Γεμιστό κοτόπουλο με σταρένιο τραχανά μπύρα και κυδώνια





Ελαιόλαδο 150 γρ
κρεμμύδι ξερό μικρό 1 τεμ
συκωτάκια κοτόπουλου 100 γρ
Άνηθο ψιλοκομμένο 50 γρ
τραχανά σταρένιο 350 γρ
αλάτι 1 πρέζα
πιπέρι 1 πρέζα
νερό 100 γρ
κυδώνια 4 τεμάχια
Λεμόνι χυμό 1 τεμ
μπύρα πιλσεν 1 φιάλη

Τρόπος Παρασκευής
ψικοβουμε τα συκωτάκια και το κρεμμύδι
βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε
ελαφριά τα συκωτάκια .Στην συνεχεία προσθέτουμε το
ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι τον άνηθο το αλάτι το πιπέρι
και τον τραχανά ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το
νερό αφήνοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά
μέχρι να απορρόφηση το νερό .Με το μείγμα γεμίζουμε
την κότα και ράβουμε την κοιλιά της,κατόπιν πλένουμε
καλά τα κυδώνια και καθαρίζουμε τα σπόρια τους
κόβοντας τα στα τέσσερα τα βάζουμε στο σκεύος με την
κότα και τα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού και
λίγο ελαιόλαδο,ψήνεται στους 200 βαθμούς για
2 ώρες περίπου κατά την ώρα του ψησίματος ραντίζουμε
με την μπύρα για να μην στέγνωση το φαγητό μας.

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μία νόστιμη και χορταστική σαλάτα που μπορείτε να τη φάτε και σαν γεύμα είναι η εξής:


Μία νόστιμη και χορταστική σαλάτα που μπορείτε να τη φάτε και σαν γεύμα είναι η εξής:
Υλικά:
Μισό ματσάκι μαρούλι
Δύο μέτριες ντομάτες
Μισό αγγουράκι
Εκατό γραμμάρια κρουτόν
Κέτσαπ, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι
Εκατό γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση της συνταγής:
Πλένουμε το μαρούλι, τις ντομάτες και το αγγουράκι και τα ψιλοκόβουμε. Βάζουμε τα υλικά μας σε ένα βαθύ πιάτο και προσθέτουμε τα κρουτόν και την τριμμένη παρμεζάνα μας. Προσθέτουμε από πάνω τη σος, που θα φτιάξουμε από κέτσαπ, μαγιονέζα, ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.
Για τη σος:
Ανακατεύουμε δύο κουταλιές της σούπας μαγιονέζα με μία κουταλιά της σούπας κέτσαπ. Προσθέτουμε λίγη ρίγανη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Προσθέτουμε τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο και χτυπάμε καλά το μίγμα.
Περιχύνουμε τη σος στη σαλάτα και η σαλάτα μας είναι έτοιμη.
Καλή όρεξη.