Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Τρίγωνα Θεσσαλονίκης


 Τρίγωνα  Θεσσαλονίκης    



500 γρ φύλλο μπακλαβά

170 γρ βούτυρο λιωμένο



Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα

12 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

1/2 ποτήρι ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

1 βανίλια

2 κουταλιές βούτυρο

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη 

2 1/2 ποτήρια νερό

1 λεμόνι το χυμό                                                                                                                                   

Τρόπος Παρασκευής



κόβουμε κατά μήκος το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 10 εκατοστών περίπου.

Βουτυρώνουμε τις λωρίδες και τις διπλώνουμε τριγωνικά.

τις στρώνουμε σε βουτυρωμένο Ταψί αλείφουμε με βούτυρο και τις ψήνουμε 

σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να ροδίσουν.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουρ

και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα 

κατεβάζουμε την κατσαρόλα και ανακατεύοντας προσθέτουμε τους κρόκους

των αυγών και το βούτυρο.

Σε κατσαρόλα βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού 

για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει το σιρόπι.Βουτάμε ένα ένα τα τρίγωνα

στο σιρόπι και τα αφήνουμε να τραβήξουν αρκετά.Τα αφαιρούμε με τρυπητή

κουτάλα και τα ακουμπάμε σε πιατέλα να κρυώσουν.

Στη συνέχεια τα ανοίγουμε την μια τους πλευρά με ένα μυτερό μαχαίρι και 

τα γεμίζουμε με την κρέμα .αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με ασπρισμένα και 

καβουρντισμένα αμύγδαλα.....

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου